Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen tisztelt Elnök Úr! Én magam is egy ügyrendi észrevétellel szerettem volna kezdeni, ugyanis igazán nem én tehetek arról, hogy a miniszterelnök úr sorozatosan nem jelenik meg az azonnali kérdések és válaszok óráján, és emiatt elnök únak fel kell tennie a kérdést, hogy elfogadjuk-e a helyettes válaszát vagy sem. (Közbeszólások: Arra lehet "igen"-nel és "nem"-mel válaszolni!) Amikor befejezõdik ez a processzus, az idõmérõ nem törli az addigi idõt, ezáltal megtéveszti a kérdezõt és engem magamat is... (Derültség.)..., hiszen nem látom, hogy mennyi idõ van még hátra... (Derültség. - Dr. Szabó Zoltán: Már nem sok!) Tehát én kérem, szíveskedjék az iránt intézkedni, hogy ilyenkor töröljék ezt az idõt, s akkor kezdõdhessék elölrõl a két perc, illetõleg az egy perc.

Most kérem erre a tisztelt géptermet, s akkor elkezdem a választ, ha lehetõség van erre. (Zaj. - A táblán az idõ mérése továbbra is folyamatos.) Köszönöm szépen.

Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy a földmûvelésügyi miniszter válaszát egyrészt azért nem lehet elfogadni, mert a miniszter úr nem tudta megjelölni, hogy milyen kormányprogramra hivatkozik - mert most már annyi van, hogy nem ártana, ha legalább megjelölné: a választás elõtti, választás utáni vagy a jelenlegi kormányprogramra hivatkozik-e. Mi magunk ezt már nem tudjuk nyomon követni. (Zaj.)

De úgy látszik, jogelõdjük, a Németh Miklós-kormány sem tudhatta nyomon követni, mert '89-ben Borics Gyula államtitkár úr útján azt mondták, hogy "Ígéretet teszek arra, hogy még ebben az évben - igaz hozzátette: ha mód van rá - az Országgyûlés elé terjesztjük." De hát '89 már egy kicsit odébb van!

A mai napig nem történt meg ennek a tökéletes megoldása, ezért én nem tudom a miniszter úrnak ezt a válaszát... (Közbekiáltások: Idõ! Idõ!)... akceptálni. Úgy gondolom, hogy igen tisztelt képviselõtársaik ordítozásai ellenére jó lenne az ígéretüket teljesíteni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage