Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): A Hilton Szálló mellett Budapest egyik legszebb környezetében helyezkedik el a Hotel Rózsadomb, mely korábban kb. 300 szobájával SZOT-üdülõ volt. A világ egyik legszebb panorámájával rendelkezõ hotel közel egy éve vakon néz a szép Budapestre, a Fehér Házra, az Országházra. Ugyanis a nagy nyereséggel üzemelõ háromcsillagos szállodát felelõtlen, az ország érdekeivel nem törõdõ illetékesek bezárták és kiürítették.

Korábban több ismerõsöm szállt meg a hotelban, akik elmondták, hogy kb. 5000 forint volt a napi szállásdíj reggelivel, kiváló konyha, panorámás étterem, tiszta, rendes szobák, olcsóbb árkategória jellemezte a szolgáltatást.

Ha a meglévõ 300 szobából csak 200 szoba kiadását számoljuk naponta, az napi 1 millió forint bevételt jelentett volna, ami éves viszonylatban 365 millió forint. Tiszta haszonként 30 százalékot véve alapul, ez kb. 110 millió forint bevételt jelentett volna évente. Az a gyanúnk, hogy valakik szándékosan készítik elõ privatizálásra az épületet, és mint romos, használhatatlan építményt fogják megvásárolni.

A Mai Nap 1995. január 15-ei számában megjelent hirdetésben olvastam, melyet a HUNGUEST Rt. megbízásából adtak föl, hogy Parádfürdõtõl Nagymaroson át Balatonfüredig 31 volt SZOT-üdülõingatlant kínálnak eladásra. A "kikiáltási ár" szerint kb. 15 üdülõ kerül 100-120 millió forintba, amennyi veszteséget a Hotel Rózsadomb egy éve tartó bezárása okozott.

Elmondottak alapján kérdezem miniszterelnök úrtól, illetve miniszter úrtól, hogy

elõször: a Hotel Rózsadomb bezárásáért, szándékos romosításáért és a magyar népnek különösen nagy kár okozásáért személy szerint ki vagy kik a felelõsök?

Másodszor: a felelõs vagy felelõsök ellen megteszik-e a szükséges büntetõ feljelentéseket?

Harmadszor: a HUNGUEST RT. által meghirdetett 31 volt SZOT-üdülõ privatizálását felül kívánják-e vizsgálni?

A közvélemény nevében tisztelettel várom miniszter úr megnyugtató válaszát. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage