Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Úgy hiszem, hogy elérkeztünk a Házszabálynak megfelelõen... (Dr. Szájer József szólásra jelentkezik.)... ahhoz a ponthoz, amikor az ügyrendi javaslat dolgában szavazunk, tisztelt frakcióvezetõ úr. (Dr. Trombitás Zoltán: Nem, elnök úr, az 52. § (1) bekezdését tessék megnézni.)

Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel arra, hogy újabb hozzászólók vannak, szeretném azért azt is mindazok figyelmébe idézni, akik még további vitát akarnak ebben a kérdésben folytatni, hogy a Házszabály 46. § (2) bekezdése úgy szól, hogy sürgõsség kérdésében az Országgyûlés a benyújtást követõ ülésen vita nélkül határoz. Tehát én azt hiszem, hogy eléggé méltányosan jártunk el, amikor a sürgõsségre vonatkozó ügyrendi javaslatot - mert ez a sürgõsségre vonatkozik, tisztelt frakcióvezetõ úr... (Dr. Kövér László: Nem, elnök úr, nem arra vonatkozik!) A vitában mindenki tisztázhatta a javaslat kapcsán a véleményét.

Ezért tehát, tisztelt Országgyûlés felteszem a kérdést szavazásra... (Dr. Torgyán József: Már ügyrendi javaslat is volt, elnök úr!) A szavazás után majd meghallgatom az ügyrendi javaslatot, frakcióvezetõ úr. (Zaj. - Dr. Szájer József szólásra jelentkezik.)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az ügyrendi javaslat szerint a T/817. számú elõterjesztés sürgõs tárgyalásáról késõbb, tehát ne a ma kezdõdõ ülésen döntsön az Országgyûlés. Aki a javaslattal egyetért, kézfelemeléssel szavazzon. (Megtörténik. - Dr. Szájer József és dr. Torgyán József szólásra jelentkezik.)

Ez látható kisebbség.

Most meghallgatom az ügyrendi javaslatokat. Szájer József frakcióvezetõ úrnak, utána Torgyán József frakcióvezetõ úrnak adom meg a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage