Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! A vitát lezárandó hadd hívjam fel a figyelmét, hogy a sürgõsségrõl való döntés még nem napirendrõl való döntést jelent. Tehát azt hiszem, hogy ügyrendi indítványa nem lett volna helyénvaló. Nem szólva arról, hogy az indítvány, amirõl itt most vitát folytattunk, a sürgõsség kérdésében való döntésre vonatkozik - ha szükséges, ezt felolvasom.

Tisztelt Ház! Tisztelt Országgyûlés! Mindezek után soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

A házbizottságnak az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostával kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a házbizottság napirendi ajánlását. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség.

Tisztelt Országgyûlés! Tárgyalástechnikai okokból javaslom az Országgyûlésnek, hogy a privatizációs törvény részletes vitája fejezetenként nyíljon meg. Amennyiben a képviselõcsoportok ezzel egyetértenek, a holnapi részletes vita ebben a szerkezetben nyílik meg. Az ettõl eltérõ javaslatokat kérem, hogy még a mai napon szíveskedjenek jelezni. A forgatókönyv holnap reggel nyolc órától a képviselõcsoportok rendelkezésére fog állni. Kérem képviselõtársaimat, hogy korábbi felszólalásra jelentkezéseiket ennek ismeretében pontosítsák.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megkezdenénk az elfogadott napirend tárgyalását, két dolgot szeretnék jelezni.

Az egyik az, hogy - mint ahogy a kiküldött anyag tartalmazza - ma sok témánk van, és a jelzett idõtartam is elég hosszúnak ígérkezik: a kiküldött anyag szerint körülbelül 22 óráig ülésezünk ma. Tehát mindenki, akinek felszólalási szándéka van, számoljon azzal, hogy az elfogadott napirendnek és a házbizottságon kialakított ütemtervnek megfelelõen a mai és a holnapi napon is végigtárgyaljuk a jelzett napirendeket. De mielõtt erre sor kerülne, felkérem jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse a sorra kerülõ interpellációkat és kérdéseket, valamint benyújtóik nevét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage