Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Igyekszem majd, hogy lehetõség szerint a két percben is bennmaradjak. Kevesen vagyunk, az idõ elõrehaladott, igazán csak röviden és tényszerûen. Bár gondolom, nem véletlen, hogy most tárgyaljuk ezt a törvényjavaslatot, hiszen ezek ütemezhetõk. Ennek is bizonyára oka van.

Mirõl van szó? Mert talán ne menjünk el mellette szó nélkül. A kormány ügyetlenségét kell helyretenni. Arról van szó, hogy három hónappal a személyi jövedelemadó elfogadása után azt módosítani kell. Hallottuk, hogy helyes volt a szándék az átalányadózás és a szövetkezeti kedvezmények bevezetésére, csak nem lehetett számolni a magyar társadalom leleményességével, hogy ilyen mértékben igénybe veszi. Nem tett mást a magyar társadalom, csak a törvényben biztosított lehetõségeit igénybe vette.

Az ellenzék figyelmeztetett. A Magyar Demokrata Fórum figyelmeztetett az átalányadó bevezetésénél, hogy a kapuk ilyen szélesre nyitása a késõbbiekben konfliktusokat és problémákat fog jelenteni.

Egy adótörvény soha nem jó. Soha nem számíthatunk arra, hogy borzasztó tapsvihar fogadja. Egyetlen dolgot tehet - de az nagyon fontos lenne - egy adótörvény, hogy stabil és biztonságos legyen, hogy kiszámítható legyen. Az, hogy áprilisban a személyi jövedelemadón változtatni kell, úgy gondolom, csak bizonytalanságot szül. Ezért a megalkotását elhibázott lépésnek tartjuk, a korrekcióját pedig elfogadhatónak, de mindenféleképpen szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy ez elkerülhetõ lett volna. Ezt elhibázottnak tartjuk. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage