Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A privatizációs törvényjavaslat részletes vitájához igen sok módosító indítványt adtunk be. Talán ehhez is kapcsolódik az, hogy magában a preambulumban is szükségesnek tartunk módosítást.

A beterjesztett törvényjavaslat szerint a preambulumban szerepel egy olyan kitétel, mely szerint az állami tulajdonban lévõ vállalkozói vagyon piaci alapokon magántulajdonba juttatása ennek a törvénynek a célja. Ez a mondat tulajdonképpen azt sugallja, mintha az állam teljes vállalkozói vagyonának privatizálásáról lenne szó, holott ismeretes a kormánypártok véleménye is, hogy nem errõl van szó. Ugyanakkor az állami tulajdonban nemcsak hogy tartósan maradhat állami vagyon, hanem a privatizációig, amelynek sorsa mindenkor és mindig bizonytalan, kezelni kell az állami vagyont, éspedig lehetõleg ésszerûen és gazdaságosan.

Ezért mi szükségesnek tartjuk, hogy a törvény preambuluma a következõképpen változzék: "Az állami tulajdonban lévõ vállalkozói vagyon ésszerû hasznosítása, kezelése és értékesítése érdekében az Országgyûlés a következõ törvényt alkotja." Ezzel kapcsolatban egy csatlakozó módosító indítványt adunk be, mivel a korábbi módosító indítványunkat ezzel még továbbfejlesztjük. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage