Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Lényegileg Csépe Béla képviselõtársam elmondta a legfontosabb dolgokat. Én úgy ítélem meg azonban, hogy olyan súlyos volt az a kijelentés, ami elhangzott, miszerint a kereszténydemokraták nem egy valódi polgári ország fölépítését akarnák, hogy ez nem hagyható szó nélkül. Leghelyesebb, ha a tényekhez ragaszkodunk.

Szeretném fölhívni tisztelt képviselõtársam figyelmét arra az 1. pontban szereplõ módosításra, amelyet Latorcai János és énmagam jegyeztem, amely az általunk javasolt kihagyás után a következõ elemeket még mindig tartalmazza: a magántulajdonra épülõ gazdasági viszonyok erõsítése, az állami tulajdon csökkenésének ésszerû gyorsítása, az állam gazdasági szerepvállalásának csökkentése érdekében.

Ezek után azt állítani, amit képviselõtársam állított, nem tartozik, azt hiszem, a racionális dolgok közé. De vajon a racionális dolgok közé tartozik-e egy törvény preambulumában kimondani azt, hogy piaci alapokon kívánnak magánkézbe juttatni, miközben e törvény szövege ingyenes vagyonátadást tesz lehetõvé? Milyen piaci alapon képzelték az eredeti elõterjesztõk? Hát kérem szépen, nem kell akkor egy pártot azzal blamálni, hogy nem akar kiállni a tisztességes piaci viszonyok megteremtése mellett. Minimális odafigyelés és minimális tisztesség kellett volna csak. (Taps a KDNP padsoraiban. Közbeszólás a jobb oldalon: Helyes.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage