Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Urak! 1995. március 27-ére Pest megye közgyûlésének elnöke Pest megye 184 polgármesterét konferenciára hívta. Ehhez tudni kell, hogy az ország legnépesebb megyéjérõl van szó, több mint egymillió ember lakik Pest megyében. Erre a konferenciára - a három napirendi pont közül kettõre - meghívták a Pénzügyminisztériumot és a Belügyminisztériumot. Nagy sajnálatukra egyik minisztérium sem jelent meg.

Az elsõ napirendi pont a közhasznú munka lett volna, különös tekintettel arra a levélre, amit a Pest Megyei Munkaügyi Központtól kaptak a polgármesterek, amelyikben a munkaügyi központ közölte velük, hogy lecsökkentették a közhasznú munka támogatását, tehát nem alkalmazhatnak annyi közhasznú munkást, mint eddig, és a finanszírozást is kedvezõtlenül megváltoztatták.

A másik napirendi pont pedig az önkormányzatok finanszírozása és anyagi helyzete volt, az önkormányzatok szemszögébõl nézve. Sajnos erre sem jelent meg senki.

Azt hiszem, nem kell részleteznem, milyen helyzetben vannak az aprófalvak önkormányzatai, újra fenyeget az iskolaösszevonás réme, esetleg az önkormányzatok megszüntetésének réme. Erre szerettek volna megnyugtató választ kapni a polgármesterek, de sajnos nem kaphattak. Vártak, majd elmentek haza.

Kérdezem miniszter urat - mindkét minisztérium nevében válaszoljon -, miért nem vett részt a minisztériumok közül egyik sem ezen a konferencián? Ki a felelõs? Illetõleg hogy kívánják a minisztériumok ezt a hibát kiköszörülni? Köszönöm. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage