Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tekintettel arra, hogy az azonnali kérdések mûfaja sem azt nem teszi lehetõvé, hogy két miniszter kapjon kérdést, sem azt, hogy két minisztérium válaszoljon, ezért a pénzügyminiszter nevében is én fogok válaszolni.

Le kell szögeznem, hogy a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium különbözõ szintû vezetõi, illetve munkatársai rendszeresen találkoznak az önkormányzatokkal. Ez azt jelenti, hogy a két minisztérium esetében körülbelül heti 20-25 ilyen találkozó van, természetesen rendelkezésére állnak az önkormányzatoknak. A Belügyminisztériumban külön ügyfélszolgálati iroda is mûködik, kifejezetten ezzel a céllal. Nem gondolom tehát azt, hogy a két minisztérium nem adna kellõ súlyt az önkormányzatok problémáinak, illetve az önkormányzatok problémái megoldásának.

Ami a konkrét kérdést illeti, a Belügyminisztériumba egy nappal a tanácskozás elõtt érkezett meg a meghívó. Egy nappal a tanácskozás elõtt természetesen már nem lehetett terminust találni az ezen való részvételre. Ezért a Belügyminisztériumot is, és részben a Pénzügyminisztériumot is a TÁKISZ megyei igazgatósága képviselte ezen a tanácskozáson.

Én persze nagyon sajnálatosnak tartom, hogyha egy megye összes polgármesterét összehívják, akkor érdemben nem tudtunk ezen a találkozón részt venni. Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy ilyen esetekben egyeztessen idõpontot a minisztériummal, és biztos, hogy a minisztérium - ezt a Pénzügyminisztérium nevében is mondom - ezeken a megbeszéléseken részt fog venni. A problémát pedig úgy lehet kiküszöbölni, ha megfelelõ idõben, idõpont- egyeztetés után történik egy ilyen összejövetel, természetesen mindkét minisztérium részt fog rajta venni, én - mint Pest megyei képviselõ - ráadásul személyesen. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage