Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Nagyon röviden, miniszter úr:

Mi nem elleneztük ezt a szerzõdést... (Derültség a bal oldalon.)...: mi ennek a szerzõdésnek bizonyos tartalmát elleneztük. Nem az ellen voltunk tehát, hogy létrejöjjön alapszerzõdés. Mi határozottabban szerettük volna a magyar kisebbségek jogait biztosítani, és határozottabban szerettünk volna bizonyos történelmi hibákra és tévedésekre utalni.

Természetesen a quieta non movere elve most sokkal szimpatikusabb Nyugat- Európa számára: mindegy, hogy kinek a javára, de valahogy egyezzenek meg.

Azért a konkrétumoknál maradva, hadd mondjak annyit: ez csak egy példa volt, amit elmondtam. De ha megkérdezzük azt, hogy például Binder úr hány és milyen információt juttatott el Bõs-Nagymaros kérdésében a nemzetközi sajtónak, ugyanakkor nekünk csak Lipták Béla professzor tiltakozásai maradtak... Ugyanez a helyzet a mohi atomerõmû kérdésében is: az egész világ ismeri a szlovák és az osztrák álláspontot - a miénket kevésbé. Jó lenne, ha egy kicsit határozottabban tudnánk szólni. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage