Czoma Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm, miniszter úr, a válaszát, de nem teljesen úgy van, ahogy ön azt elmondta. Február közepén jött hozzám a panaszosom. Sajnos ennyi idõ telt el, mire az interpellációra sor került, hogy itt elmondhattam. Február 27-én adtam be ezt az interpellációt.

Biztos vagyok benne, hogy a panaszosom nem hazudott, hiszen 85 éves idõs ember. Azt is tudja, az erdõt hogyan kell kezelni, nem kell õt felvilágosítani arról, hogy pótolni kell, ahol az erdejébõl kivágja a fát. Hatvanöt köbméterre, tehát nem száz, illetve nem tudom, hány hektárt tetszett mondani... (Közbeszólás: Száz!) ... nem száz hektár területet vág ki. Pontosan hatvanöt köbméterrõl van szó. Ezért fizetett - nem hazudott õ nekem -, meg tudta mondani: már 19 600 forintjába került.

Azt mondták neki az erdõfelügyelõségen, hogy 400-1600-ig. Ezt megint õ mondta így, a Zala Megyei Erdõfelügyelõségtõl kapta a tájékoztatást, hogy ennyit kell majd fizetni az adóhivatalnak.

Nem lesz valami óriási nagy haszna ennek a 85 éves embernek. Nem tudom, ön azt mondja, külföldön is hasonló a törvény, mint itt Magyarországon.

(16.10)

De biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb jogot élveznek az erdõtulajdonosok valahol Nyugat-Európában, mint itt Magyarországon.

Úgy tudom elfogadni miniszter úr válaszát, ha megígéri nekem azt, hogy megpróbál könnyíteni az erdõtulajdonosok helyzetén, és nem kell ilyen kálváriát bejárni nekik ahhoz, hogy vághassanak ki a fájukból. Mert õk tudják a kötelességüket, hogy hogyan kell az erdõt kezelni, és hogyan kell utána eljárni.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage