Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen tisztelt Államtitkár Úr! Igen tisztelt Képviselõtársaim! Igen tisztelt Elnök Úr! Látják, ide vezet az, hogyha valaki a véleménynyilvánítás szabadságának elfojtását helyesli. Innen már csak egy hajszál, hogy utána helyeselje a magyar szabadság és függetlenség ügyéért életét áldozó Bajcsy-Zsilinszky Endre gyilkosainak az ügyét. (Zaj, közbeszólások a bal oldalról.) Ide vezet, hogy tóratekercs-gyújtogatókat már védelmébe fogadjon... (Zaj. - Kapronczi Mihály szólásra jelentkezik.).., ami a véleménynyilvánítás szabadságának elfojtásából fakadó következmény.

Az igen tisztelt államtitkár úr az ország nyilvánossága elõtt hitet tett amellett, hogy az államtitkár úr a tóratekercs-gyújtogatók, és a Független Kisgazdapárt és az egész ország szabadságáért életét áldozó Bajcsy-Zsilinszky Endre gyilkosainak a szervezetét védelmébe fogadja. Mélységesen meg vagyok döbbenve emiatt... (Derültség a bal oldalon.).., és remélem, hogy a miniszter úr megfelelõ vizsgálatot fog az államtitkár úrral kapcsolatban lefolytatni... (Zaj.).., mert úgy gondolom, hogy látja: a véleménynyilvánítás szabadságának akkor van egyedül akadálya, ha az alkotmányos jogot sértene, márpedig az államtitkár úr alkotmányos jogot sértett akkor, amikor a Független Kisgazdapártnak a szabadság és az alkotmányosság védelme érdekében kifejtett tevékenységével szemben a tóratekercs gyújtogatóit vette védelmébe.

Miniszter úr, államtitkár úr, remélem, hogy ennek következménye lesz az államtitkár úrra nézve! Köszönöm. (Taps a jobb oldalról. - Zaj, derültség a kormánypártok padsoraiban.)

(Leülve, mikrofon nélkül:) Nem fogadom el a választ!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage