Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Változatlanul fenntartom az elõbb kifejezésre juttatott jogértelmezésemet. A tekintetben teljesen egyértelmû, hogy itt nevesített kivételekrõl van szó. Ez három kivétel, és mindhárom kivétel konkrét és közismert törvényjavaslatokat tartalmaz. Tehát nem látom akadályát az érdemi szavazásnak a kivételes eljárásra bocsátásról.

Képviselõ úrnak figyelmébe ajánlom azt a lehetõséget, hogy észrevételével közvetlenül az ügyrendi bizottsághoz fordulhat - én nem látom ennek szükségét -, és ha az alkotmányügyi bizottság, amely ügyrendi kérdésben hatáskörrel bír, máshogyan látja a kérdést, akkor az Országgyûlésnek módja lesz az alkotmányügyi bizottság eltérõ határozati javaslata alapján erre a kérdésre visszatérni. Én azonban nem osztva képviselõ úr jogi okfejtését, nem látom akadályát a határozathozatalnak, és azt el is rendelem. A vita arra mindenképpen jó volt, hogy a Ház idõközben határozatképessé vált.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 188 igen szavazattal, 20 ellenében, 9 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat kivételes eljárásban való megtárgyalását elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! (Gellért Kis Gábor jelentkezik.) Ügyrendi kérdés? (Gellért Kis Gábor bólint.) Gellért Kis Gábornak megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage