Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Ezt meg is tehetem, mert most, ebben a pillanatban senki sem kért ügyrendi kérdésben szót, személyes érintettség címén sem nyomott senki sem gombot. Kihasználva ezt a ritka pillanatot, gyorsan továbbhaladunk.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi, illetve mai ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a vízgazdálkodásról szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátásában foglaljon állást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 253 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom továbbá a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslat részletes vitára bocsátásában foglaljon állást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 27 ellenszavazattal szemben, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.40)

Hasonlóképpen az elõzõekhez, indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az egyes közszolgáltatások kötelezõ igénybevételérõl szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátásában foglaljon állást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 279 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló törvény, továbbá a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat délelõtti általános vitájában Bogárdi Zoltán képviselõ úr ügyrendi javaslatot terjesztett elõ. Ennek értelmében a törvényjavaslat határozathozatalára mindaddig ne kerüljön sor, amíg az elõterjesztõ nem jelöli meg a törvényjavaslat elfogadása esetén várható társadalmi és becsült gazdasági hatásokat.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a törvényjavaslat határozathozatalára - Bogárdi Zoltán képviselõ úr indítványának megfelelõen - mai ülésünkön ne kerüljön sor. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Igenlõ szavazatok? (Szavazás.) Látható kisebbség.

Az Országgyûlés elvetette Bogárdi Zoltán képviselõ úr ügyrendi javaslatát... Bocsánat, hogy pontos legyek: a látható többség nem fogadta el, mivel a javaslat csak kisebbségi támogatást kapott.

Tisztelt Országgyûlés! E döntésre tekintettel most soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény, továbbá a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/767. számon, a bizottság ajánlását pedig T/767/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy ma délelõtt az általános vitát lezártuk, és mivel módosító javaslat nem érkezett, a törvényjavaslat elfogadásáról kell határoznunk.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage