Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Meglátásom szerint ez a privatizációs törvény egy gazdagpárti privatizációs törvény. Ez nagyon sok helyen tettenérhetõ.

Konkrétan egy módosító javaslatról szeretnék beszélni, amit a 63. § (3) bekezdéséhez terjesztettem be. Az a célja, hogy azt a korlátozást, ami az Egzisztencia-hitelt kívánja korlátozni, vegyük ki a törvénybõl. Az egzisztenciahitel korlátozása ugyanis az ajánlattételeket korlátozza, ezáltal magát a versenyt. Meglátásom szerint éppen elegendõ a banki fél korlátozása az egzisztenciahitel esetén, hiszen a bankokban komoly, vélhetõen megalapozott elbírálásra kerülnek. A verseny azt igényelné, hogy minél szélesebb körû ajánlattételre kerülhessen sor. Meg kívánom jegyezni, hogy ez a javaslat, ami a törvényben szerepel, nem tûnik eléggé ésszerûnek, hiszen a kormány látszólag készpénzbevételre utazik, de úgy gondolom, a kormány számára ezekben az esetekben is teljesen mindegy, hogy a sublótból veszik-e elõ a készpénzt vagy pedig a bankok hitelezik ezt meg.

(20.40)

Mindenféleképpen készpénzhez jut, tehát nem is értem.

Meglátásom szerint a fizetési mód ilyen jellegû korlátozása nem is lenne szabad, hogy a törvénybe tartozzon.

Tisztelettel arra kérném képviselõtársaimat, pontosan azért, hogy a pályázók köre szélesedhessen, ne fogadják el a kormánynak azt a javaslatát, ami az egzisztenciahitelt 50 millió forintban korlátozni kívánja, mert ezzel a pályázók körét szûkíti, a versenyt szûkíti, s amennyiben a versenyt szûkítjük, meglátásom szerint, az ajánlatok körét is szûkítjük, azaz az árat nyomjuk le. Ezért tisztelettel kérném képviselõtársaimat, hogy támogassák ezt a módosító javaslatot. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage