Kádár Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Személyes érintettség címén szeretnék, tisztelt Ház, szólni, tudniillik Szekeres Imre képviselõtársunk diszkreditálni kívánta azt az állításomat, hogy az elmúlt kilenc hónapban 900 milliárd forinttal nõtt az államadósság, és 700-ra korrigált.

Itt van a Pénzügyminisztérium által kiadott táblázat. 3400 és 4311 között ugyebár nem 700 a különbség. Ennyit tévedni nemigen illõ.

Egyébként az elnézéskérést elfogadom, de szeretném megjegyezni, ha tovább folytatjuk ezeket a perlekedéseket, hogy ki volt a bálanya és miért, akkor soha nem érünk ennek a végére.

Azért annyit hadd mondjak egy ügy védelmében: nem tudjuk ma sem, hogy hogyan lett a tavalyi átlagos havi 27 milliárd - ha nem GFS-rendszerben számítom - deficitbõl az év elsõ három hónapjában 50 milliárd. Ez talán nem az elmúlt kormányzatot terheli. Jó lenne ezért szólni, mert csak a diagnózis helyessége esetén tudunk megfelelõ terápiát kialakítani.

Ha már a Pénzügyminisztériumról és a bizalomról esett szó, nagyon nehéz nekünk, szegény magyar parlagi ellenzékieknek... (Derültség a bal oldalon.)... vélekedésekkel szembeszállni és bizalmat ajándékozni a Pénzügyminisztériumnak, amikor nem tudjuk, hogy vajon a tavalyi pótköltségvetésben vagy az idén két hónap alatt már megalapozatlanná vert '95-ös költségvetésben tévedett a Pénzügyminisztérium, amikor a Pénzügyminisztérium napi cash flow gondjait összekeverik az ország általános válságával. Hadd szögezzem le, a voltaire-i megállapítás szerint, hogy a Pénzügyminisztérium esetleges csõdjelenségei még nem jelentenek országcsõdöt. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage