Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Csak néhány mondat a miniszterelnök úrnak a parlamenti demokrácia és a parlament mûködésérõl.

Õsi probléma, hogy az etetõlegény gyorsabb a malom õrlési sebességénél. Sajnos itt demokratikus szíjak, demokratikus fogaskerekek vannak, ilyenkor kellene bevetni a csodafegyvert: a konszenzust. Nemcsak mondani, hogy nekem ilyen fegyverem van otthon, hanem be kellene vetni, mert addig azt tapasztaltuk, hogy ahányszor bevetési inger volt, utána mindig hamar visszavettük a fegyvert. Egyszer egy nyilatkozatban már elmondtam, hogy sokszor úgy érezte magát az ember a konszenzusos tárgyalásoknál, mint a falusi búcsúban, ahol mindenki örült a másiknak, de régen láttalak, de jó, hogy látlak, egymásra borultak, s két perc múlva a csizmaszárból elõhúzták a bicskát és elkezdték egymást döfködni.

Az eddigi csodafegyver-bevetéseknek, a konszenzusnak mindig ez lett a következménye. Be kell vetni, s mindjárt fel fog gyorsulni a parlament munkája. Ennyit csak a parlamenti munka lassúságáról. Négy éven keresztül én arról az oldalról nehezményeztem a parlament lassú munkáját, s most teljes megértéssel viseltetem az iránt, most errõl az oldalról. De hát csak így lehet rajta segíteni, egy csodafegyver bevetésével.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage