Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Ez személyes érintettség, elnök asszony.

Nos, én azt hiszem, amit akkor elmondtam, aminek alapján a '93-as pótköltségvetést benyújtottam, és a '94-est, és az, hogy '93-ban 14 milliárddal, '94-ban pedig - ameddig az én költségvetésem élt - 50 milliárddal jobb volt idõarányosan a költségvetés pozíciója, azt bizonyítja, hogy az a törvénycsomag, amit egyébként nem egyben, hanem törvényenként nyújtottam be, és megtárgyalta a parlament - ugyan az ellenzék akkor nagyon leszavazta, amit most õ akar megcsinálni -, hatékonyan mûködött. Elindultunk az egyensúlyjavulás útján, ami 1993-ban, 1994-ben megtörtént.

Ez tört meg tavaly májusban, és nem az történt, hogy ezek az ígéretek nem kerültek teljesítésre. Az is igaz: én is úgy találtam magam, hogy a szocialista párt padsoraiban ülõ kedves Szöllõsiné harmadnap már szemben ült velem mint sztrájkbizottság - ezzel a törvénycsomaggal szemben.

Bár sajnos ilyen körülmények között, sikerült végrehajtani, és annak ellenére, hogy akkor javuló tendencia állt elõ az államháztartás pozíciójában, most úgy tûnik, mintha nem tettünk volna semmit. Pont az ellenkezõje igaz: az elmúlt idõszakban történt ez a dolog.

Pál Lászlónak pedig csak egyetlen megjegyzésem van: nagyon örülök, hogy ennyire felértékeli az MDF-kormányt, de hozzá kell tennem, hogy a Szovjetunió nem miattunk omlott össze - bár nem volt ellenünkre. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage