Szõdi Imre Tartalom Elõzõ Következõ

SZÕDI IMRE (MSZP): Elnök Úr! A környezetvédelmi bizottság támogatta ezt a beadott módosító javaslatot. Indokolni szeretném, hogy miért.

A bizottság úgy foglalt állást, hogy ez a módosító javaslat segíti az önkormányzatoknak azt a tevékenységét, hogy végül is a szennyvízcsatornával ellátott területeken a helyi önkormányzat saját rendeletében a helyi sajátosságoknak megfelelõen állapítson meg bekötési kötelezettséget. Ezt az is indokolja, hogy a legtöbb településen a leggyakrabban általában állami céltámogatás igénybevételével építették meg a szennyvízcsatorna-hálózatokat, amelyek kihasználtsága sok esetben nem megfelelõ. Egyes helyeken ugyan elõfordul, hogy a tisztító- és a csatornakapacitás nincs szinkronban, ezért szükséges az, hogy a helyi önkormányzat a saját szerepének megfelelõen határozza ezt meg.

Szükséges viszont, hogy ez benne maradjon, annak érdekében, hogy egyes kiemelt területeken - mint például a Balaton vagy a Velencei-tó környéke -, ahol fontos, hogy a területet, illetve a vizeinket ne szennyezzük, hogy a csatornarákötésre egy kis inspirálás legyen az önkormányzatok részérõl, amit a törvény is támogat. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage