Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER, az alkotmány- és igazságügyi bizottság elnöke: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Torgyán képviselõ úr ügyrendi felvetésével kapcsolatban szeretném elmondani, hogy a képviselõ úr által felvetett problémáról az alkotmányügyi bizottság - amely ügyrendi kérdésekben illetékes - már hosszan tárgyalt és állásfoglalást is hozott. Ez az állásfoglalás mindenkinek rendelkezésére áll, különösen a bizottság tagjainak. Torgyán József is tagja ennek a bizottságnak, bár nem vett részt ebben a vitában. E szerint a döntés szerint a Ház elnöklõ asszonya szavai szerint a miniszternek van lehetõsége hosszabb idõn keresztül beszélni a kormány megbízásából. A kétperces reakció az azonnali reagálásra adott lehetõség. Tehát nem volt helyénvaló képviselõ úr ügyrendi észrevétele, még egyszer mondom, különösen azért, mert a bizottság ezt már egyértelmûen rendezte. Sajnálom, hogy a képviselõ úr nem volt ott, amikor errõl vitatkoztunk, de ezt már több hónappal ezelõtt tettük meg, az alatt megismerhetõ lett volna.

De arra is szeretném felhívni a figyelmet - ami már kezd gyakorlattá válni a Házban -, hogy az egyik ellenzéki képviselõ feláll, és sérelmezi, hogy a kormány nem ad információkat a képviselõknek, utána pedig, amikor a kormány információt ad, akkor egy másik ellenzéki képviselõ úr feláll és azt mondja, hogy miért ad ennyi információt a kormány a képviselõknek. Ezt valahogy össze kellene hangolni, mert különben zavar keletkezik a parlament mûködésében, és a kormány nem tudja, hogy melyik elvárásnak tegyen eleget.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon. - Dr. Kis Gyula József: Az összehangolás a kormánypártok feladata! - Dr. Szabad György: Az ellenzék nem tudja ezt összehangolni, ez a kormánypártok dolga!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage