Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Való igaz, hogy a házbizottságban vita volt errõl a kérdésrõl, pontosabban megvitatta a házbizottság ezt a kérdést, majd egy olyan állásfoglalás, közös jogértelmezés született, amely szerint ennek a törvénycsomagnak az elõterjesztõje a Magyar Köztársaság kormánya, az elõadó Bokros Lajos pénzügyminiszter. Az elõadó elmondta az expozéját és természetesen végig fogja ülni - mint a kormány képviselõje - ennek a vitáját. (Zaj a jobb oldalon. - Gyimóthy Géza: Leülni!)

A miniszterelnök úr levelében valóban más kormánytagok is megnevezésre kerültek, a házbizottságban azonban egy olyan értelmezésre jutottunk, hogy ez mintegy figyelemfelhívása volt a miniszterelnök úrnak a tekintetben, hogy melyek azok a tárcák, amelyek érintettek még ennél a törvénycsomagnál. Ha jól emlékszem, az egyik frakcióvezetõ úr még meg is erõsítette azt az álláspontot, hogy a Házszabály idevonatkozó szabályai világosak, tehát nem hiszem, hogy itt - külön ezzel a levéllel kapcsolatban - új házszabályi értelmezésre kellene sort keríteni.

Tehát azt gondolom, hogy ezt az ügyrendi javaslatot, amelyet frakcióvezetõ úr tett, ilyen értelemben nem kell elfogadni, és úgy látom, hogy nincs jogszabályi akadálya annak, hogy a vita folytatódjék. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage