Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Megragadnám az egy percet arra, hogy megköszönjem mindazoknak az önkormányzatoknak, parlamenti képviselõknek, közszereplõknek, akik türelemmel viselik azt a helyzetet, hogy itt több mint negyven év és az elmúlt négy év jogi zûrzavarai "eredményeként" olyan környezetben kénytelenek élni, ahol szennyezõanyagok vannak, de ezen szennyezések felszámolására a kormány a költségvetésben nem tud megfelelõ forrásokat biztosítani. Kérem a türelmüket.

Ismert valamennyiünk elõtt a költségvetés forrása. Ez az elõterjesztés tartalmazni fogja a sorolást, és tartalmazni fogja azt, hogy hány évtized alatt fogjuk tudni szisztematikusan ezeket a szennyezéseket felszámolni. Túl fog mutatni ez az idõszak ezen a cikluson.

Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki kénytelen ilyen környezetben élni, és türelmüket kell kérjük. Nincsenek meg ennek a forrásai. Több tíz, bizonyos körülmények között több száz milliárd forintba fog ez kerülni az országnak. Ez egy örökölt teher.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage