Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Szeretnék helyesbíteni: az 1993. évi XLVIII. törvény módosításáról szólt ez a törvényjavaslat-módosítás.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalásba- vétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenõ eredemény: 159 igen, 1 nem, 6 tartózkodás. - A Ház nem határozatképes.)

Kérem az országgyûlési képviselõket, akik az irodákban tartózkodnak vagy a folyosókon, hogy fáradjanak be az ülésterembe, mert pillanatnyilag határozatképtelen az Országgyûlés. (Rövid szünet.)

Ismételten felteszem a kérdést a tisztelt Országgyûlésnek: egyetért-e a sürgõs tárgyalásba-vétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 198 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány - sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között a jószomszédi kapcsolatokról és a baráti együttmûködésrõl szóló szerzõdés megerõsítését indítványozó törvényjavaslatát H/905. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalásba-vétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 164 igen szavazattal, 52 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság - sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/918. számon. Megkérdezem az emberi jogi bizottságot, hogy ki kívánja a sürgõsséget két percben megindokolni. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem kívánja indokolni.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalásba-vétellel? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 233 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány - sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát T/912. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 194 igen szavazattal, 24 ellenszavazattal, 22 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

(17.00)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közbeszerzésekrõl szóló törvényjavaslat részletes vitájának lezárása. Az elõterjesztést T/645. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A tegnapi napon a képviselõi felszólalások már elhangzottak, de kérték, hogy a kapcsolódó módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében a részletes vita ne záruljon le. A jelzett kapcsolódó módosító javaslatokat idõközben benyújtották, így a részletes vitát lezárom. A módosító javaslatokról történõ szavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik az egyes közszolgáltatások kötelezõ igénybevételérõl szóló törvényjavaslat részletes vitájának lezárása. Az elõterjesztést T/644. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A tegnapi napon a képviselõi felszólalások már elhangzottak, de kérték, hogy kapcsolódó módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében a részletes vita ne záruljon le. A jelzett kapcsolódó módosító javaslatokat idõközben benyújtották, így a részletes vitát lezárom. A módosító javaslatokról történõ szavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló törvény hatálybalépéséig szükséges egyes rendelkezésekrõl, valamint a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról rendelkezõ 1994. évi CIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/735. számon, a szociális bizottság ajánlását T/735/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Szolnoki Andreának, a napirendi pont elõadójának, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage