Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony.

Mélyen tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt frakciója egységesen megszavazta ezt a nagyon jó, sõt azt mondhatnám, mintaszerû törvényjavaslatot.

Annak idején - a frakcióban vitatva -, megállapítottuk, hogy Rott Nándor, a most külföldön, Strasbourgban levõ képviselõtársunk - aki a törvényjavaslatot terjesztette elõ a parlamentben - éveken át innovációval, találmányokkal foglalkozott. Ennek a kérdésnek, ennek a szakmának talán az egyik legjobb elméleti szakembere. Õ állapította meg, hogy ez a törvény mindenben megfelel azoknak a törvénykezési hagyományoknak, amelyek a XIX. század vége óta a magyar találmányi jogot jellemezték.

Nagyon fontos és nagyon lényeges kérdés azért is, mert mi mindig hirdettük és valljuk, hogy a Független Kisgazdapárt konstruktív ellenzéki párt, és nem akarunk kákán csomót keresni, hanem ahol ténylegesen jó munkát végzett a tárca, jó munkát végzett a parlament, ott azt mindenképpen el kívánjuk ismerni. Úgy érzem, ezzel egy olyan formát tudtunk teremteni, amely nemcsak az innovációk elõsegítését szolgálja, hanem a jogharmonizációt is. Mert ez a törvény azok közé a törvények közé tartozik, amelyek az Európai Unióhoz való csatlakozásunk egyik alaptörvényét jelentik.

Nagyon örülök - megköszönve a törvényt alkotóknak ezt a mintaszerû jó munkát, amelyben semmiféle hátsó szándék nem vezette az elkészítõket, hanem csak az, hogy minél jobb munkát végezzenek -, hogy ezt a törvényjavaslatot is megszavazhattuk. A pártom, a Független Kisgazdapárt nevében örömmel tettünk eleget annak, hogy egységesen szavazzunk meg egy törvényt.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage