Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Sajnos két helyre kell reagálnom, de igyekszem nagyon rövid lenni.

Kezdeném talán a végén. Azért vagyok kénytelen utalni a kormány megszorító intézkedéseire, mert ugyanazt a kört érintik, onnan vesznek el, ahova pedig - egy másik oldalára - ez a törvényjavaslat pénzt kíván telepíteni. Tehát az összefüggés teljesen nyilvánvaló. Ha nem lenne összefüggés, nem beszéltem volna róla, mert nem szokásom.

A másik pedig: nem a gyermekektõl vesz el a kormány pénzt, hanem a szülõktõl. Erre csak azt tudom mondani, hogy ez az állítás vicces, mert gondolom, a gyermekek nem saját maguk tartják el magukat, hanem a szülõk tartják el a gyerekeket. Tehát ez a megállapítás nem igazán helyénvaló.

Államtitkár asszonynak pedig azt szeretném válaszolni, hogy ebben az elõterjesztésben - amely egyébként nagyon jól elõkészített, tehát nem is az ellen volt kifogásunk, és tényleg dokumentálja a javaslat hatásait, tehát ilyen szempontoból példaszerûnek is tekinthetõ -, nem arról van szó, hogy át kell csoportosítani bírói állásokat, hanem új bírói állásokról van szó, és az elõterjesztés azok költségkihatásait is tartalmazza. Ha nem új bírói állások lennének, hanem átcsoportosítás, akkor nem lenne olyan költségkihatása, amely a bírói fizetéseket tartalmazza.

Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage