Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy egy kicsit mellékvágányra került a mostani igen érdekes szópárbaj, ami az általam egyébként igen tisztelt képviselõk között itt most elhangzott a Házban.

A magam részérõl úgy gondolom, beszéljünk arról, ami itt a lényeg. Fõhajtással kell adóznunk mind az elõzõ kormányzat, mind a jelenlegi kormányzat elõtt akkor, amikor elõkészítette, illetõleg a Ház elé beterjesztette ezt a harmonizáló jogszabályt. Inkább nézzük azt, hogy mi ennek a jogszabálynak az eredeti célja! Az, hogy a gyerekeket, a fiatalkorúakat igyekezzen megóvni minden nemkívánatos hatástól - az õ érdekükben és a társadalom érdekében -, s ezért az ország ezt védõernyõként feszíti ki föléjük, hogy meg tudja õket óvni esetlegesen olyan hatásoktól, amelyeket célszerû kivédeni.

Igen messzemutató ez a jogszabály, s azt hiszem, ahelyett, hogy a törvény egyes pénzügyi hiányosságairól itt vitát folytatnánk, örüljünk annak, hogy elõrelépés történik a magyar jogrendszeren belül, és fejezzük ki a legmélyebb szakmai elismerést annak az igazságügy-miniszternek, aki ezt elõkészítette, s annak, aki ezt megfelelõ formában, indokolva elõterjesztette. Köszönöm. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage