Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Azért vagyok kénytelen kétperces idõkeretben szót kérni, mert egy független kisgazdapárti képviselõ felszólalása után hangzott el Bauer képviselõtársunknak az a megfogalmazása, amely olybá tûnt, mintha õ a korábbi felszólalással szemben az európai integrációs törekvéseket védené.

Nos, errõl a helyrõl az ország nyilvánossága elõtt kell lerögzítenem, hogy a Független Kisgazdapárt már akkor az európai integráció híve volt, amikor az az oldal, ahol Bauer Tamás képviselõtársam ül, bizony még a Szovjetunióval való integrálódás fontosságát hirdette.

A Független Kisgazdapárt mindig is az európai integráció híve volt, hiszen ez a magyar államiság fennállása óta töretlen gondolat, a Szent István-i magyarságnak egy természetes törekvése.

Ugyanakkor rá kell mutatnom arra, hogy maximálisan helytelenítem, ha bármiféle önálló gondolat felvetését rögtön olyan módon próbálnák letorkolni, hogy adott esetben az valamiféle közös törekvés ellen ható tényezõ.

Úgy gondolom, hogy minden állam, amely az európai integrációt fontosnak tartja, egyben fontosnak tartja a saját identitása megõrzését, és ha adott esetben van képviselõtársunk, aki mondjuk a törökbálinti plébános meggyilkolása vagy egyéb szörnyûséges bûntettek után elméletileg felveti a halálbüntetés kérdését, az nem jelent semmiféle szembefordulást Európával. Szerintünk a törökbálinti plébános meggyilkolása jelent szembefordulást Európával. Köszönöm a türelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage