Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy a tisztességtelenség este sem megengedett, igen tisztelt Kristóf képviselõ úr, hogy ön itt nyilvánvaló valótlanságokat állítson a Független Kisgazdapártról. Úgy gondolom, ez gusztustalan, ízléstelen, és nem illik a Házhoz.

Ugyanis a Független Kisgazdapárt volt az elsõ párt, amely írásbeli programját az 1994. évi választásokra elkészítette. 1992 õszén programtézisként fogadta el, és megvitatásra kiadta az országgyûlési képviselõi választásokra a "Múltunk, jelenünk, jövõnk" címû kiadványát, majd 1993 márciusában ezt programerõre emelte az országos nagyválasztmányunk és az országos naggyûlésünk együttes ülése - piros-fehér-zöld keretben kiadta ezt.

Kérném szépen, Kristóf úrról úgy gondolom, hogy nemcsak a Független Kisgazdapárt programját nem ismerte, hanem a Független Kisgazdapárt történelmét sem - úgy látszik, erre sem sikerült idõt találnia. Mert valóban volt a kisgazdapárt történetében olyan eset, amikor közfelkiáltással fogadtak el programot - ez az 1945. évi gyõzelmünk elõtt volt -, akkor viszont - talán elkerülte Kristóf képviselõ úr figyelmét - 57,3 százalékos, óriási gyõzelmet aratott a Független Kisgazdapárt.

Tehát kérném, ha legközelebb a kisgazdapárttal kapcsolatban nyilatkozik - tudom, hogy egy közel százéves pártnál nem egyszerû az ön memóriájával számon tartani a kisgazdapárti történelem eseményeit, de mégis arra kérem, hogy ha nyilatkozik -, akkor valóságot nyilatkozzon, vagy pedig ne kérjen az ügyben szót. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage