Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársak! Nem újkeletû problémáról van szó. Hiszen már december végén, amikor a szövetkezeti törvény módosításáról az Országgyûlés döntött, felvetõdött ez a probléma, az akkori szabályozási koncepcióba ez nem volt beleilleszthetõ.

Ugyanakkor meg kell mondanom õszintén, hogy a javaslattal az igazságügyi tárcának alapvetõ problémái vannak. Az egyik észrevételünk az: elvileg nem tartjuk szerencsésnek a szövetkezeti törvény egyes elemeiben történõ olyan idõközi módosításokat, amelyek nem feltételezik a törvény egészének koncepcionális átgondolását és módosítását, nincsenek megalapozva hatásvizsgálatokkal, megbontják ágazati szempontok szerint a szövetkezetekre vonatkozó egységes szabályozási anyagot, s ugyanakkor e tekintetben, a javaslat tekintetében nem látjuk, nem ismerjük a szövetkezeti érdekképviseleti szervek oly gyakran joggal kért álláspontját.

Ezeket az aggályokat nekem kötelességem elmondani a tisztelt Háznak, mert ezekkel tudom csak a javaslatot minõsíteni. Az a lényege, hogy mi nem értünk egyet a módosítással.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage