Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ha vita, legyen vita. Úgy gondolom, hogy nem szabad szó nélkül elmenni azok mellett a gondolatok mellett, amelyeket Szabad György képviselõtársunktól hallottunk. Én a magam részérõl kettõs helyzetben, kettõs szorításban érzem magam.

Az egyik az, hogy nem tartom meddõnek azt a vitát, amelyen ilyen létszámban vagyunk jelen. Meddõ az a vita, amelyben a kormány nem figyel oda, aminek nincs értelme. Hogy ennek a vitának lesz-e értelme, vagy sem, ezt a jövõ fogja eldönteni, és nagymértékben múlik a kormány magatartásán.

Szeretnék megjegyzést tenni a bizottságok ügyére is. A mi bizottságunkban is fölmerült, hogy most délután tartsuk meg a következõ esedékes ülést. Nekem az volt a véleményem: nem tartható bizottsági ülés olyankor, amely idõszakban a parlamentben olyan téma folyik, amely az illetõ bizottság szempontjából lényeges, és amelyben az illetõ bizottság kijelölt bizottságként szerepel. Ez nagyon kellemetlen lehet a bizottságok tagjai számára, mert egy látszólag szabadnapot kell föláldozzanak, sok vidéki képviselõtársunk van, mégis azt hiszem, s a többi bizottság miatt mondom, elvileg ez a helyesebb magatartás, s minél többen lennénk itt, hogy félreértés ne legyen az elõzõ mondataimmal, és minél színesebbé tudnánk tenni a vitát, annál többet meríthetne belõle a kormány, s annál kevésbé növekednék az a kép, amely a társadalomban a parlamentet nem tartja igazán hatékony szervezetnek. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage