Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is megköszönöm. Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Nincs felszólaló.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki nem nyújtott be, részletes vitára nem kerül sor.

Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Megkérdezem Hága Antóniát, az általános vita lezárása elõtt kíván-e szólni. (Hága Antónia: Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 262 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 5 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni a rendelkezésükre álló három percben. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági és tudományos-mûszaki együttmûködési kapcsolatokból származó polgári jogi jogviták választottbírósági elbírálásáról szóló egyezmény kihirdetésérõl szóló 1973. évi 23. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést T/768. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Soós Károly Attila államtitkár úrnak az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium részérõl, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage