Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Akkor azt kérdezem, hogy az alkotmányügyi bizottság ezt a javaslatot nem tudta tárgyalni, vagy nem tárgyalta? (Dr. Kutrucz Katalin: Nem.) Nem - mondja Kutrucz Katalin. (Az elnök az Országgyûlés fõtitkárával egyeztet.)

Képviselõ Asszony! Ügyrendi észrevételét úgy ítélem meg, hogy a 14. § elhagyására vonatkozó részletes vita ma nem folytatható le. A részletes vita egyébiránt folytatható, de ma nyilván az egész törvényjavaslat részletes vitáját nem tudjuk lezárni. Az alkotmányügyi bizottságnak pedig természetesen feladatát képezi, hogy a részletes vitát e szakasz vagy e javaslat tekintetében a maga részérõl is készítse elõ, és a részletes vita ebben a mozzanatában a késõbbiekben még folytatódni fog.

Ha nincs egyéb ügyrendi észrevétel, akkor én ezzel ezt a fölvetést - köszönve természetesen, hogy erre a kis hibára vagy hiányra rámutatott képviselõ asszony - lezártnak tekintem, és akkor haladunk tovább.

(21.10)

Ez az ajánlás 1. és 2. pontját nem érinti. Akkor visszatérünk az eredeti kérdéshez.

Kérdezem még egyszer, hogy az ajánlás 1. és 2. pontjához - amely a törvényjavaslat 1. §-ával kapcsolatos - kíván-e valaki felszólalni.

Mádi László képviselõ úr. (Mádi László: Tévedés.) Ez tévedés. Jó.

Tehát mivel felszólalási igény nem merült fel, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3. és 4. pontjához, melyek a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 109. § (3) bekezdésének elhagyását, illetve módosítását javasolják. (Nincs jelentkezõ.) Nincs felszólalási szándék, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem továbbá, kíván-e valaki szólni az ajánlás 5. pontjához, mely a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 118. § (4) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy a bíróság szüntesse meg az ideiglenes elbocsátást akkor is, ha a fiatalkorúval szemben az elbocsátás alatt elkövetett bûncselekmény miatt javítóintézeti nevelést rendelnek el. (Nincs jelentkezõ.) Nincs felszólalási igény, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Az ajánlás 6., 7. és 8. pontjai a 9. §-ban a törvény 193. § (2) bekezdésének kiegészítését, illetve módosítását javasolják. Az ajánlás 10. pontja, amely a 10. §-ban a törvény 195. § (3) bekezdésének módosítását javasolja, tartalmilag összefügg a 8. pontban lévõ indítvánnyal. Ugyancsak a 10. ponttal érintett jogszabályhelyre irányul az ajánlás 9. pontjában levõ javaslat.

Indítványozom az összetartozó javaslatok tárgyalásának összekapcsolását. Errõl kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Kimondom: az Országgyûlés látható többséggel az indítványnak helyt adott.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a most összekapcsoltan tárgyalni rendelt javaslatokhoz. Megadom a szót Sepsey Tamás képviselõ úrnak az MDF-bõl. (Mádi László: Halljuk, halljuk!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage