Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem, ki kíván még ehhez a ponthoz hozzászólni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel további felszólaló e ponthoz nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 13. pontjához, mely a törvényjavaslat 13. §-ában a törvény 298. §-a (1) bekezdésének kiegészítésével azt javasolja, hogy a nyomozás meghatározott szakaszában csak a védõ jelenlétében legyen kihallgatható a fiatalkorú gyanúsított. (Senki sem jelentkezik.) Nincs felszólalási szándék.

Tisztelt Országgyûlés! Most érkeztünk el az említett 14. §-hoz, amely tekintetében a részletes vita megtartásának nincsenek meg a feltételei. Az alkotmányügyi bizottság tárgyalása után kerül sor a részletes vita megtartására a 14. §-t illetõen.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 14. pontjához, mely a törvényjavaslat 18. §-ában a törvény 303/A §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni, mely szerint a nyomozás iratainak ismertetését követõen a terhelt törvényes képviselõje és a védõ is indítványozhassa a vádemelés elhalasztását. Magyarul arra irányul a javaslat, hogy legyen lehetõsége a terheltnek, a törvényes képviselõnek és a védõnek is indítványozni a vádemelés elhalasztását. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló e ponthoz nincs, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 15. és 16. pontjához, mely a törvényjavaslat 26. §-ában a büntetések és intézkedések végrehajtásáról szóló 1979. évi 11. törvényerejû rendelet 110. § (1) bekezdésének módosítását, illetve új bekezdéssel történõ kiegészítését javasolják. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 17. és 18. pontjához, amelyek a törvényjavaslat 30. §-a (1) bekezdésében a hatályba léptetõ, valamint a hatályon kívül helyezésekrõl szóló rendelkezésekre irányulnak. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett e pontokhoz, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem továbbá, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 19. pontjához, amely a törvényjavaslat 30. § (2) bekezdésének módosításával a hatályba léptetõ rendelkezések módosítására tesz javaslatot. (Dr. Kutrucz Katalin jelentkezik.) Megadom a szót dr. Kutrucz Katalinnak, a Magyar Demokrata Fórum frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage