Gaál Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

GAÁL GYULA, a költségvetési és pénzügyi bizottság elõadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Hölgyeim és Uraim! A költségvetési bizottság, feladatához illõen, megtárgyalta a benyújtott pótköltségvetési javaslatot, és - hogy elõrebocsássam a végeredményt - többségi szavazással, 17 igen és 8 nem arányában általános vitára ajánlja az Országgyûlésnek.

A vita igen részletes és idõben, idõtartamát tekintve is terjedelmes volt. Ugyanakkor, utólag is áttanulmányozva a bizottsági vita jegyzõkönyvét, arra a következtetésre kellett jutnom - és azt kell önökkel közölnöm -, hogy nem volt a nemmel szavazó képviselõk között sem senki, aki a benyújtott pótköltségvetés jogszerûségét vonta volna kétségbe. Nem volt senki, aki a benyújtott pótköltségvetési javaslatot szerkezeti okokra hivatkozva találta volna általános vitára alkalmatlannak. Olyan kérdések valójában nem merültek fel a vita kapcsán, amelyek megkérdõjelezték volna a tárgyalhatóságot.

Amirõl a bizottsági vita folyt, az már a gazdasági stabilizációs csomaggal kapcsolatban megkezdett gazdaságpolitikai vita. Én úgy ítélem meg, hogy ennek kifejtésére, az itt elhangzott érvek kifejtésére alkalma lesz a képviselõcsoportok szónokainak; én bizottsági elõadóként nem kívánom megismételni azokat az érveket.

A bizottság tehát általános vitára alkalmasnak ítélte a javaslatot. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage