Miakich Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

MIAKICH GÁBOR, az önkormányzati és rendészeti bizottság elõadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az önkormányzati bizottság az április 26-ai ülésén tárgyalta a pótköltségvetési törvényjavaslatot.

A törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak tartó bizottsági tagok a többlépcsõs államháztartási stabilizációs munka részének tekintették a tárgyalt témát. A javaslat több területen megszigorítja az önkormányzatok gazdálkodását, és a kormány stabilizációs programja hatásaként, annak ellensúlyozására 6 milliárd forinttal növeli az önkormányzatok szociális célú kiadásait.

A vita - és jelentõs vita - az önkormányzatok hitelfelvételi szigorítása körül alakult ki. Ezt az ellenzéki képviselõk kifogásolták, de a vitában elhangzott az is, hogy ennek a megoldásnak egy késõbbi idõpontra halasztása esetleg megoldaná ezt a problémát.

Az ellenzéki érvek között az önkormányzatok 20 százalékos idõarányos hozzájárulás-visszatartása is elhangzott, amely nem ennek a törvénycsomagnak volt a része.

A bizottság végsõ soron - a javaslat szükségességét és tartalmát vizsgálva - 14 igen és 4 nem szavazattal a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak találta.

Köszönöm a szót!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage