Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt ház! Nagy érdeklõdéssel hallgattam Takács képviselõtársam kicsit eklektikus elõadását, hogy hogyan jutott el Kornai Jánoson és Petschnig Mária Zitán keresztül a döglött békáig. De nem errõl szeretnék szólni, hanem az inflációról.

Én úgy gondolom, hogy sok rosszat el lehet mondani az elõzõ kormányról, de egyetlenegyet el kell ismerni, és ezt a közgazdászok is elismerték, nevezetesen, hogy az inflációt sikerült megfogni, ami gazdaságtörténeti csoda.

Én úgy gondolom, hogy talán a jelenlegi kormánynak is meg kellett volna õrizni és csökkenteni az inflációs hatásokat, nem pedig nyolc hónap alatt példátlanul közel harminc százalékra növelni.

Ami pedig a politizálás stílusát illeti, hogy érzelemmentesen beszéljünk errõl a destabilizációs vagy stabilizációs csomagról, én úgy gondolom, hogy mindenki pártállásától függõen vagy függetlenül fogja eldönteni, hogy hogyan fog beszélni. Én azt hiszem, hogy a tisztelt Háznak, képviselõtársaimnak azért figyelembe kell venni, hogy hús-vér emberekrõl, az ország lakóiról döntünk itt, kísérletezgetésnek nincs már itt helye. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage