Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Valóban szükséges lenne mederben tartani a vitát, de akkor szükségtelen bizonyos megjegyzésekkel úgy ingerelni az ellenzéket, hogy az kénytelen legyen azokra reflektálni. Tudniillik az ellenzéki lét nem az elmét élesíti. Az ellenzéki lét legfeljebb a tisztánlátást segíti elõ, azt, hogyha valaki korábban kormányzó párt tagja volt, utána ellenzéki párt tagjaként próbálja megóvni az országot azoktól a hibáktól, amelyeket korábban õ részben elkövetett, de most már tudja, hogy azon hibák elkövetése milyen eredményt hoz.

Még egyszer hangsúlyoznám: az ellenzék nem azt mondja, hogy sokkal jobban tud mindent, mert okosabb, hanem hogy van olyan kormányzati tapasztalata, amely révén bizonyos esetekben talán jobban meg tudja jósolni egyes intézkedések káros hatását, mint azok, akik egy igen nagy arányú gyõzelem után úgy gondolják, hogy a csalhatatlanság birtokában vannak.

Másrészt pedig - visszaemlékezvén a választási hadjáratra - nem hiszem, hogy valóban érv lett volna, hogy azért ne szavazzanak a szocialista pártra, mert összefognak a szakszervezetekkel. Ne haragudjanak, az egyik legsúlyosabb érv az volt, amit a választási hadjárat során hangoztattak a Magyar Szocialista Párttal szemben, hogy ne szavazzanak a Magyar Szocialista Pártra, mert visszajönnek a kommunisták. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage