Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Szívesen elmondtam volna azt a néhány mondatot, mellyel érintettem az alkotmányügyi bizottság elnökének tegnapi felszólalását. Felolvastam a tegnapi jegyzõkönyvbõl egy részt, amibõl most csak két mondatot szeretnék mondani, hogy az elnök úr arra hívatkozott: "Szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat, hogy bizottságunk megállapította, nem állt fenn az a helyzet múlt hét szerdáján, hogy azonos tárgyban két törvényjavaslat lenne a Ház asztalán. Errõl döntöttünk, állást foglaltunk..." - részletezte az elnök úr.

Én arra hivatkoztam, hogy ez így nem igaz. Ugyanis nem döntöttünk róla, nem hoztunk határozatot, és e körben állásfoglalás nem született.

Két levél érkezett az alkotmányügyi bizottsághoz, az egyiket Gál elnök úr küldte. Gál elnök úr kérdése az volt, hogy meg kell-e ismételni a március 13- ai szavazást, hiszen kézfelemeléssel szavaztunk olyan kérdésrõl, amelyrõl gombnyomással kellett volna szavazni. Ez az a kérdés, amirõl az alkotmányügyi bizottság többségi álláspontot kialakított.

A másik levél, melyet Bokros Lajos pénzügyminiszter küldött a Ház elnökén keresztül az alkotmányügyi bizottságnak, a napirendünkön nem szerepelt. Errõl a kérdésrõl nem döntöttünk, állásfoglalást nem alakítottunk ki. Elnök úr is és én is egy mondat erejéig érintettük az egész ülés alatt ezt a levelet, de ez nem szerepelt a napirendünkön, errõl mi nem döntöttünk. Tehát elnök úr tévesen tájékoztatta képviselõtársaimat és a közvéleményt is arról, hogy mi történt az alkotmányügyi bizottságban. Szívesen odaadom az alkotmányügyi bizottságnak ezt a jegyzõkönyvét. Egyetlen szavazással zárult: a Gál elnök úr kérdésére adott válasszal.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage