Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nagyon veszélyes vizekre evezünk, ha ezen a vonalon továbbmegyünk és megpróbáljuk arra rákényszeríteni kormánypárti képviselõtársainkat, hogy próbálják megvédeni az érveiket. Szigethy Istvántól most az elõbb azt hallottuk, hogy igazából nem kötik az igazságügy-minisztert, illetõleg a kodifikátort sem a kodifikációs alapelvek, hiszen az igazságügy-miniszter ettõl saját hatáskörében eltérhet.

Én úgy tanultam az egyetemen, hogy a törvényeket és a különbözõ normákat azért hozzuk, hogyha azoktól el akarunk térni, akkor elõtte vissza kell azokat vonni. Tehát nem igaz az, hogy attól minden gond nélkül el lehetne térni.

A másik pont pedig, amelyet szeretnék megemlíteni, az, hogy ennek a törvénycsomagnak az együttes tárgyalásánál az SZDSZ részérõl nagyon sajnálatosnak tartom azt, ha a hatásköri törvényre utal. Hiszen annak idején - az én emlékezetem nem hagyott el -, három évvel ezelõtt, amikor ezt a törvényt tárgyaltuk, az akkori ellenzéki pártok: az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz nagyon határozottan együttesen tiltakozott annak érdekében, hogy ilyen csomagot ne tárgyaljon a parlament, ilyenfajta technikai tárgyalásra ne legyen mód.

Tehát nagyon sajnálom, hogy most azt használják érvként, ami akkor ellenükre volt. Itt az elõbb elhangzott a vitában egy kormánypárti képviselõtõl, hogy az ellenzéki lét pallérozza vagy élesíti az elmét. Azt gondolom, a kormánypárti lét ebben az esetben viszont tompítja az elmét és mindenképpen az emlékezetet is. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage