Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én is csak néhány gondolatot szeretnék Schamschula képviselõ úr hozzászólásához fûzni. Egyrészt állampapírokról beszél, amikor a Postabankot és takarékjegyet mint befektetési konstrukciókat emlegette. Nagyon rossz lenne, ha azt sugallná, hogy állampapírokról van szó akkor, amikor a Postabank jegyeinek vásárlásaiért állnak esetleg sorba.

Azt is nagyon jó lenne, ha végigszámolná képviselõ úr, hogy a teljes futamidõre mennyi az átlagos kamat, mert ha megfigyeli, akkor az az utolsó fázisban lehet, hogy 38, de összesen azt hiszem 25 százalék alatt marad az átlagos kamat a Postabanknál.

A másik: azt mondta képviselõ úr, hogy az emberek az állampapírokba menekítik a pénzüket. Jó lett volna, ha az elmúlt idõszakban nemcsak a bankok a reprohitelek kapcsán, hanem az emberek is hozzájuthattak volna ilyen állampapírokhoz. Valószínû, alacsonyabb szinten lehetett volna finanszírozni a költségvetés hiányát.

Nagyon köszönöm, hogy aggódik értünk, szocialista képviselõkért, mi lesz velünk, ha netalántán nem kerülünk be a parlamentbe. Én megnyugtatom önt, hogy - ha nem is veszünk részt a privatizációban olyan mellszélességgel, ahogy az esetleg korábban történt - akkor is meglesz a tisztes polgári foglalkozásunk.

Még egy kérésem lenne önhöz: reggelente a tükör elõtt ne csak borotválkozzon, egy kicsit gondolkozzon is el. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage