Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyeiket.

Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõtársaim! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a díszpáholyban helyet foglaló vendégeinket, Harsányi János és Oláh György professzorokat, az 1994. évi közgazdasági és kémiai Nobel-díj kitüntetettjeit. (A képviselõk felállva, tapssal köszöntik a díszpáholyban helyet foglaló kitüntetteket, akik felállva köszönik meg a köszöntést.)

Tisztelt Országgyûlés! Személyükben ismét gyarapodott a magyar származású Nobel-díjasok már eddig is tekintélyes sora. Nagyrabecsült vendégeink sem veszik zokon, ha azt mondom, hogy az õ sikerükben egyúttal népünk tehetségét is ünnepeljük. Bízunk benne, miként ennek tisztelt vendégeink is hangot adtak, hogy jövõben is lesznek új magyar Nobel-díjasok, akik éppúgy öregbítik majd nemzetünk jóhírét, mint Harsányi és Oláh professzorok tették.

Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, mindnyájunk nevében munkájukhoz további sok sikert, eredményt, életükben sok boldogságot kívánunk. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor, az errõl szóló rendelkezések az új Házszabály 119. § (4) bekezdésében találhatók.

A kérdés elmondására és a válaszadásra két-két perc áll rendelkezésre. A képviselõnek és a megkérdezettnek egyperces viszontválaszra van joga. Az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Kelemen András képviselõtársunk, MDF, kérdést kíván feltenni a néplóléti miniszterhez "A kórházi kapacitások megszüntetése" címmel. Képviselõtársamat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage