Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A Bokros-csomag szerint a családi pótlék iránti kérelmeket május 15-ig lehet benyújtani. Ha valaki lekési ezt a határidõt, akkor még természetesen benyújthatja az igényét, de a benyújtástól számított két hónapon túl juthat hozzá a családi pótlékhoz.

Ma május 8-a van... (Közbeszólások az SZDSZ padsoraiból: 9!) ... és csupán a Bokros-csomag általános vitájánál tartunk. Jó esetben is e törvényjavaslatról való végszavazást három hét múlva fogja megejteni az Országgyûlés. Csekély az esélye annak, hogy valaki május 15-ig benyújtsa az igénylést a családi pótlék iránt, különös tekintettel arra, hogy az ûrlapokat el kell készíteni és el kell juttatni az érintettekhez. De ha valaki mégis elköveti azt a bravúrt, hogy május 15-ig be tudja nyújtani ezeket az igényeket, akkor elméletileg folyamatosan kapja a családi pótlékot. Azt hiszem azonban, hogy ennek esélye egyenlõ a nullával. Tehát a jelenlegi javaslat alapján ennek az lesz a következménye, hogy a családok minimum két hónapig nem juthatnak hozzá a családi pótlékhoz. Ez azt jelenti, hogy a családok jó része nélkülözni fogja az összjövedelmének 10-tõl akár 100 százalékig terjedõ részét.

A Fidesz-frakció kármentésként benyújtott egy módosító javaslatot, mely egy újabb határidõt állapít meg, ezzel biztosítva az idõt az igénylõlapok feldolgozására.

Tisztelt Miniszter Úr! Számíthatunk-e arra, hogy érveinket elfogadva a kormány támogatja e megoldási javaslatot? Illetve kérdezem még, hogy van-e valami más javaslata miniszter úrnak vagy a kormánynak arra, hogy a családok ne maradjanak több, de minimum két hónapig családi pótlék nélkül. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage