Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Asszony! Nagyon remélem, hogy egyetlenegy kormány ideje alatt sem fog elõfordulni, hogy a családok akár csak egy hónapig vagy két hétig ne kapják meg azt, ami a törvény szerint nekik jár - ez esetben a családi pótlékot.

Viszont amit ön felvetett problémaként, azért jogosnak ítélem. Talán annyi magyarázat tartozhat hozzá, hogy amikor a kormány elkészítette és benyújtotta a Háznak a törvényjavaslatot, akkor talán a vita gyorsabb lefolytatását vélelmezte. De végül is, ahogy ez tapasztalható volt - talán éppen azért, hogy a fontosságára való tekintettel minden lényeges vélemény elhangozhassék -, meglehetõsen hosszú vitára lehet számítani.

Nos, valóban nem képzelhetõ el, hogy május 15-én még nem szabályozott és a feltételeket nem ismerõ módon be lehessen adni olyan igénylõlapot, amely a családok számára a hozzájutást június 1-jétõl lehetõvé teszi. Szeretném tájékoztatni a képviselõ asszonyt arról, hogy erre a problémára más képviselõcsoportokban is felfigyeltek, és van már benyújtott képviselõi javaslat a határidõ módosításával kapcsolatosan, ami hozzávetõlegesen egy hónappal ki fogja tolni az igénybenyújtás lehetõségét.

Készülünk arra - a tájékoztatáshoz tartozik -, hogy a kormány már a rendeletalkotás szakaszában, minél hamarabb meghozza a végrehajtási utasításokkal kapcsolatos rendelkezéseket, hogy ne következzen be az a helyzet, hogy emiatt esetlegesen újabb határidõ-módosításra kerülhessen sor.

Tehát befogadjuk a módosító javaslatot; ajánlom szíves figyelmébe azokat, amelyek ezzel kapcsolatban be vannak nyújtva. A kapcsolódás folyamán ezek összhangjára is sort lehet keríteni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage