Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy tûnik, hogy az elsõ két kérdés is a '93. évi II. törvénnyel foglalkozik - sláger lett ez a törvény. Hallhattuk azt Berregi képviselõtársamtól, hogy sajnálatos módon késik a földek kimérése, azoknak a kiadása.

Azt szeretném elmondani, hogy egy földkiadó bizottság elnökeként dolgoztam egy bizottságban, amelyikben igyekeztünk a törvény elõírásainak megfelelõen végrehajtani a földkiadást. Az összes földigénylõnek az ideiglenes határozatot kiadtuk. Idõközben jeleztük, hogy ez a törvény több sebbõl vérzik.

(15.10)

Az volt ugyanis a gond, hogy a kiadott határozatok és a tényleges felmérések várhatóan nem fogják fedni egymást. Ez a korábbi jelzésünk sajnos, mára beigazolódott. Tény, hogy a földhivatal által kiadott igazolások és a mostani földek felmérése között jelentõs eltérések húzódnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a kiadott határozatokat semmisnek kell tekintenünk, újra kell egyezkednünk most már az új földrészleteknek megfelelõen.

Megkérdezem, hogy az elkapkodás, az elhamarkodottság miatt felmerülõ többletköltségeket, magyarul, annak a többletköltségeit, hogy új egyeztetõ eljárásokat kell lefolytatni, új határozatokat kell készíteni, ezeket kézbesíteni kell, ki fizeti meg annak figyelembevételével, hogy sajnálatos módon az eredeti végrehajtáshoz sem volt meg a kellõ fedezet.

Tisztelt államtitkár úr, érdeklõdéssel várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage