Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr.

Tisztelt Képviselõ Úr! Nagyon röviden azt tudom sajnos válaszolni, hogy nem igazából van adva az a lehetõség az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Fõvárosi Intézete számára, hogy fizessen a hulladéktároló-hely használatáért.

Mint ön is megállapította, ez a tárolóhely közel húsz éve üzemel. Örülök annak, hogy hangsúlyozta, a mûködtetés során sem a saját mérések, sem pediglen a hatósági mérések semmifajta veszélyforrásra nem mutattak rá, így igazából ezeknek a településeknek közvetlen hátránya nem származik abból, hogy ez a tárolóhely annak idején ott került elhelyezésre.

Bizonyára ön is tudja, ma gyakorlatilag az ország nincs abban a helyzetben, hogy újabb pótlólagos költségvetési támogatásokat biztosítson, esetlegesen olyan jogcímen, hogy akik esetleg késõbb hasonló helyzetbe kerülnek, valamilyen speciális - mondjam így -, kárpótlás jellegû támogatásban, ez esetben önkormányzatokról van szó, részesülhessenek.

A tisztiorvosi szolgálatnak erre önálló költségvetési lehetõsége nincs, a tárcafejezetben ugyancsak nem találhatók ezzel kapcsolatban források, s én a belátható idõn belül sajnos nem tudok pozitív választ adni a felvetésre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage