Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, és kérem az irodákban tartózkodó képviselõket, hogy fáradjanak az ülésterembe. Rövid idõn belül határozathozatalra kell rátérnünk, ezért kérem, hogy jöjjenek az ülésterembe.

(Rövid szünet után:) Tisztelettel kérem azokat a képviselõket, akik a Parlament televíziós láncán keresztül látják az adást, hogy szóljanak a többi képviselõknek. Tényleg pillanatokon belül határozathozatalra kerül a sor, és a Ház szemmel láthatóan még határozatképtelen, úgyhogy kérem, hogy az irodákból fáradjanak az ülésterembe.

(Rövid szünet után:) Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján kijelölöm:

a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatra a költségvetési bizottságot, a gazdasági bizottságot és a mezõgazdasági bizottságot;

a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatra a szociális bizottságot és a külügyi bizottságot;

a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Cseh Köztársaság kormánya, továbbá a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Lengyel Köztársaság kormánya között a jogellenesen tartózkodó személyek államhatáron történõ átadásáról- átvételérõl szóló egyezmény megerõsítését indítványozó országgyûlési határozati javaslatokra az önkormányzati bizottságot és a külügyi bizottságot.

Tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelölöm:

a felsõoktatásról szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatra az oktatási bizottságot;

dr. Sulyok Dezsõ nemzetgyûlési képviselõ több évtizedes politikai és emigrációs tevékenységének elismerésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatra az alkotmányügyi bizottságot.

Kérem, foglalják el helyüket, mert határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát T/954. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 165 igen szavazattal, 31 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Szeretném jelezni, többen úgy ítélik meg, hogy nem mûködött a szavazógépük, de ezt a következõ szavazásnál tudjuk majd ellenõrizni. Nem biztos, hogy ebben a zajban valamennyiben kellõ idõben meg tudták nyomni a szavazógombjukat.

(17.00)

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmányügyi bizottság sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az országos népszavazás kezdeményezésének elutasításáról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/1010. számon.

Megadom a szót dr. Avarkeszi Dezsõnek, az alkotmányügyi bizottság elõadójának, aki a sürgõs tárgyalást kívánja két perc idõtartamban szóban is megindokolni. Megadom a szót Avarkeszi Dezsõnek.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage