Glattfelder Béla Tartalom Elõzõ Következõ

GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Mindannyiunk elõtt ismert a kárpótlási jegyek tõzsdei mélyrepülése. Mindannyiunk elõtt ismertek azok a problémák, társadalmi feszültségek, amelyek a kárpótlási jegyek értékvesztésébõl fakadnak. Most itt egy olyan javaslat napirendre tûzésérõl kell szavaznunk, amely természetesen sok kérdést vet fel. Azonban szeretném felhívni a tisztelt Ház figyelmét, hogy nem a javaslat egészérõl szavazunk, csupán a napirendre tûzésrõl, vagyis arról, megvitatandó- e ez a kérdés a Ház elõtt, vagy sem.

Úgy érzem, itt az ideje, hogy a Magyar Országgyûlés foglalkozzon a kárpótlási jegyek problémájával. Úgy érzem, itt az ideje, hogy véget érjen az az agyonhallgatás, amely e tárgyban akkor indult meg, amikor a Horn Gyula szeptemberi beszédében beígért 60-80 milliárd forintos vagyonfelkínálás a kárpótlási jegyekkel szemben nem következett be. Itt az ideje az ígéretek beváltásának!

Tisztelt Képviselõtársaim! Rendkívül helytelennek tartom azt a gyakorlatot, hogy a kormányzó pártok kényes kérdések megvitatását olyan módon akadályozzák, hogy megakadályozzák az ezeket firtató törvényjavaslatok napirendre tûzését.

(17.20)

A Fidesz már kétszer tett módosító, javító javaslatokat a kárpótlási törvényhez, amely a földárveréseket kívánta fölgyorsítani, pontosabban a földek kijelölését, a birtokrrendezést. Kérem, újból ne kövessük el ezt a hibát.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage