Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Kívánok, elnök asszony... (Zaj a bal oldalon.).., tudniillik nagyon fontos kérdésrõl van szó.

Ez egy olyan elõterjesztés, amelyet sok egyéb elemmel ki lehetne egészíteni, hiszen terjesztettünk mi még be javaslatot a kárpótlási jegyek alanyi jogosultjainak a megsegítésére, és - hangsúlyozom - ez kormányhatározat is. A múlt héten elhangzott a televízióban, a rádióban, a médiumokban, hogy a kormány szeretné megsegíteni az alanyi jogú kárpótoltakat. Itt van egy konkrét eset, amikor az alanyi jogú kárpótoltak megsegítésérõl van szó. Kérem, ne tessék örökké félrevezetni a társadalmat! Tessék támogatni ezt a javaslatot, vagy tessék beismerni a televízió nyilvánossága elõtt, hogy önök tudatosan félrevezetik a társadalmat! (Moraj a bal oldalon.)

Amit Kis Zoltán államtitkár úr elmondott, az, úgy gondolom, a jog alapvetõ elemeit nem veszi figyelembe, hiszen az, hogy vannak itt olyan kárpótoltak, akiknek az állammal vagy az önkormányzattal szemben van tartozásuk, adótartozásuk, ez nyilván csak töredéke annak, amelyet õ ténylegesen pénzértékben megjelölt.

Én arra hívnám fel az igen tisztelt képviselõtársaim figyelmét, hogy eddig is - az életjáradékra való átváltásnál vagy egyébként - tulajdonképpen készpénzként funkcionált a kárpótlási jegy megfelelõen szûk körben, tehát ebbõl adódóan semmi jogi akadálya nincs annak, hogy ezt a kört bõvítsük. Ismétlem: van egyéb lehetõség arra, hogy ezen a körön túlterjeszkedve egyéb lehetõségeket is... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)... - befejezem, ha meg tetszik engedni! (Derültség a bal oldalon.)... -, tehát egyéb lehetõségeket is adjunk a kárpótoltaknak.

Ezért kérem ennek a törvényjavaslatnak a támogatását. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage