Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Tegnap Gál Zoltán elnök úr bejelentette, hogy a kisgazdapárt pontatlan jelzése alapján került sor erre a megjelölésre, és arra is felkérte itt a frakciókat, hogy a pontosításnak megfelelõen vegyék tudomásul, hogy ma ennek a kérdésnek a megvitatására kerül sor. Úgyhogy ebben a kérdésben a Ház nyilvános tájékoztatása innen, az elnöki pulpitusról tegnap megtörtént.

(17.40)

Ettõl függetlenül szeretném megkérdezni a frakciókat, hogy tudnak-e ebben a kérdésben most állást foglalni, szavazni, és ha igen, akkor azt gondolom, folytathatjuk a tárgyalást. Kérem, jelezzék, ha nem tudnak! (Senki sem jelentkezik.) Úgy ítélem meg, hogy a frakciók tudnak állást foglalni. Köszönöm szépen. Akkor folytatjuk e kérdés megvitatását.

Megkérdezem, hogy további frakciók kívánnak-e kétperces felszólalási lehetõségükkel élni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.

Megkérdezem az elõterjesztõt, hogy kíván-e kétpercben reagálni. (Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária: Nem.) Nem kíván. Köszönöm szépen.

A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatába veszi-e dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, T/619. számú önálló indítványát az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 81 igen szavazattal, 207 ellenszavazattal, 13 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatába a törvényjavaslatot.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása.

A Magyar Szocialista Párt frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/1011. számon. A házbizottság a honvédelmi bizottságba Márfai Péter képviselõ úr lemondása miatt Baranyai Lõrincet jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 306 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett Baranyai Lõrincet a honvédelmi bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság az emberi jogi bizottságba a Tóth Károly képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Szabó Katalint jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Néhány MSZP-s képviselõ jelzi, hogy a gépe nem mûködik.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 308 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül Szabó Katalint az emberi jogi bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az újonnan megválasztott bizottsági tagoknak sok sikert és eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében.

Tisztelt Képviselõtársaim! Többen jelzik, hogy nem mûködik a szavazógépük. Ha önök véletlenül bejelentették, hogy hiányoznak, és utána nem jelezték, hogy mégis itt vannak, akkor ennek ez lehet az oka. Sajnos menet közben nem tudom megállítani a szavazást, hiszen a várakozás több idõt vesz igénybe. Megpróbáljuk a jegyzõk útján rendezni, hogy a következõ szavazásoknál már rendezõdjön a szavazási lehetõségük.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közbeszerzésekrõl szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/645. számon, az egységes javaslatot pedig T/645/131. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket arról, hogy a módosító javaslatokról történt szavazást követõen a számvevõszéki bizottság újabb módosító javaslatokat nyújtott be T/645/132. számon. Az alkotmányügyi bizottság úgy foglalt állást, hogy a szavazás lezárását követõen kizárólag olyan módosító indítvány terjeszthetõ elõ, amely a Házszabály 107. §-ának (1) bekezdésében foglaltaknak megfelel. A számvevõszéki bizottság javaslatai nem a Házszabály 107. § (1) bekezdésében felsoroltakat tartalmazzák, ezért a módosító indítványok házszabályellenesek, és ezeket a bizottság érdemben nem tárgyalta. Az errõl szóló ajánlást T/645/133. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mindezekre figyelemmel záróvitára nem kerül sor, a zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a közbeszerzésekrõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 282 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal, 23 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Fidesz képviselõcsoportja nevében Mádi László kívánja a képviselõcsoport szavazatát megindokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage