Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt frakciójában nagyon komoly elemzõ vita hangzott el a kérdésrõl.

(17.50)

Úgy éreztük, hogy ennek a törvényjavaslatnak nagyon lényeges, pozitív vonásai is vannak - éppen úgy, ahogy Mádi László képviselõtársam mondta - a feketegazdaság visszaszorításában, és a közbeszerzési kérdések normális és tisztességes rendezésében és megoldásában.

Ugyankkor nem hallgathatom el azt, hogy néhány nagyon fontos kérdésben - amelyek jórészt a magyar vidéki lakosságot is érintették -, azonkívül módosító javaslataink ezzel kapcsolatos elutasítása miatt nem voltunk elégedettek. A felszólalók, illetõleg a végén a frakció egésze azt a döntést hozta, hogy nem akarjuk megakadályozni ennek a törvénynek a mielõbbi megvalósulását, mert szükség van rá; de úgy éreztük, hogy nem tudjuk egészében igenelni a benne foglalt valamennyi javaslatot. Ennek következtében frakciónk a tartózkodás mellett döntött. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage